3. etape – fra Søborg til Hornbæk

 1. Vi går hen over “søen” direkte fra vores lejr.
 2. Efter turen hen over den udtørrede Søborg Sø går vi kort ad Bygaden og drejer til højre ind mod Søborg Slot.
 3. Herefter fortsætter vi ad stien langs Gilleleje Kanal til Søborggård og videre ad Søborggårdsvej.
 4. Vi krydser Ålekistevej og går videre ad den lille asfalterede sti mod Gilleleje.
 5. Når vi kommer til Gilleleje, drejer vi til højre ved Gilleleje Vandværk ad Kastanieallé og går videre til Gilleleje Station.
 6. Vi går videre ned i byen, forbi torvet og ned til stranden. Vores ruten går ned forbi Gilleleje Havn (hvor der er mulighed for en pause og en fiske-delikatesse i en af de mange fiskeforretninger). Der er toilet og vand på havnen.
 7. Fra havnen går ruten videre gennem den gamle del af Gilleleje op mod Fyrstien-stien. Vi går ad Havnevej, videre ad Fabersvej og Østre Strandvej, til højre ad Klitvej og Østergade hen til en trappe, der fører op til Fyrstien. 
 8. Vi følger Fyrstien til Nakkehoved fyr og videre bag Fyrkroen. Her er der kiosk og toilet.
 9. Vi fortsætter ad den lille sti mellem strandplantagen og markerne, og krydser kort ind i sommerhuskvarteret ved Jacobslystvej.
 10. Her drejer vi til venstre ned mod stranden.
 11. Vi går på stranden helt til Dronningmølle, hvor vi drejer op til højre. Der er ingen markeringer her, bare husk at have vandet på jeres venstre side! Der er toilet og vand i Dronningmølle.
  Hvis det bliver for hårdt at gå på stranden, kan man gå op ved Munkeruphus og fortsætte ad Strandvejen mod Dronningmølle. 
 12. Vi krydser Strandvejen og går videre ad Strandkrogen på vej mod Ruslands Bakker og Tegners Museum. 
 13. Her er der kaffepause i den lille cafe ved museet. Her er der toilet og vand.
 14. Turen går derefter gennem statueparken frem til en lille sti mod Pandehave Å og Kildekrog station. Der er skilte med “Til stationen” eller “Station” på vej derhen. Se særlig beskrivelser.
 15. Ved Kildekrog krydser vi igen Strandvejen, inden vi drejer til højre og fortsætter ad strandstien helt ind til Hornbæk.
 16. Vi går de sidste kilometer ad Øresundsvej fordi Hornbæk Havn og videre op ad Havnevej.
  Hvis man har overskud og vil opleve det gamle Honrbæk, kan man fortsætte ad Øresundsvej fordi havnen, til højre ad Lodensvej og videre ad Kirkevej  fordi den meget smukke Hornbæk Kirke.
 17. Vi slutter Kongernes Hike i skolegården på Hornbæks gamle skole på højre hånd på Sauntevej lige efter Honrbæk Apotek – og lige over for Hornbæk station.

nyt om Kongernes Hike 2021

Få besked, når du kan købe billetter – og få flere nyheder  om Kongernes Hike