1. etape – fra Kronborg til Esrum

 1. Fra Kronborg går du ad Kronborgvej, drejer til højre ved lyskrydset ad Allégade og fortsætter her videre ad Sc. Anna Gade frem til Marienlyst Slot på din venstre hånd. 
 2. Herfra følger du det markerede spor bag slottet og ind i den lille skov. Vi kommer bl.a. forbi LO-skolen og Helsingør Golfbane.
 3. Efter golfbanen drejer vi ind i Teglstrup Hegn og fortsætter ad den danske Camino-ruten (markeret med en sol/stjerne). Følg sporet fra Kongernes Hike et par kilometer gennem skoven.
 4. Vi skal krydse Esrumvej og fortsætter gennem Teglstrup Hegn.
 5. Når vi er kommet gennem Teglstrup Hegn, går vi 3-4 kilometer på den gamle landevej, Gurrevej, til Gurre, bl.a. forbi den smukke Gurre kirke. Her er der toilet bag kirken.
 6. Efter Gurre landsby har vi Gurre Slotsruin på højre hånd.
 7. Ca. 1 kilometer længere fremme går vi tilbage i skoven ad et spor på højre hånd. Det ligger lige overfor en meget smuk hvid bindingsværksgård, Valdemarlund.
 8. 800 meter nede ad skovvejen er der kaffepause ved Helsingør Sportsfiskerforenings bådeplads. Her er der også vand.
 9. Vi fortsætter gennem Horserød Hegn langs Gurre Sø og kommer bl.a. forbi den lille ø Store Ø på venstre hånd. Store Ø er uberørt skov, det vil sige, at skoven får lov til at passe sig selv – også når stormen har væltet træer. Det samme gør sig også gældende for den del af skoven, vi lige er gået igennem. 
 10. Ved grillpladsen går vi skarpt til højre og fortsætter derefter til venstre et kort stykke, inden vi går op ad et lille hestespor op til Esrumvej.
 11. Vi krydser vejen og fortsætter ad skovvejen helt frem til Hornbækvejen, som krydses.
 12. Nu er vi Klosterris Hegn, hvor vi fortsætter frem til udkanten af landsbyen Havreholm.
 13. Herfra går vi 2-3 kilometer på landevejen, bl.a. gennem Havreholm. Vi skyder genvej gennem klatreparken “Til Tops”. Her er der kiosk og toilet. Man kan også spare nogle minutter ved at fortsætte på landevejen.
 14. Vi går gennem Havreholm, hvorefter vi tager en offentlig sti til Esrum på højre hånd.
 15. Vi følger stien ca. 2 kilometer, hvorefter vi går de sidste 600-700 meter ad Villingerødvej til lejrpladsen ved Esrum Kloster, nærmere bestemt på Esrum Idrætsplads. Her er der vand og toiletter.
 1.  

nyt om Kongernes Hike 2021

Få besked, når du kan købe billetter – og få flere nyheder  om Kongernes Hike