Sådan bliver du klar til Kongernes Hike

Uanset om man er nybegynder eller har vandret i mange år, skal aldrig tage på en længere tur uden at være i god form – og man kommer kun i god form, hvis man træner op til de større vandreture.

På Kongernes Hike får man ikke kun en flot natur- og kulturoplevelse, men man får også brugt sin krop. Især kan man mærke det i sin led og sikkert også lidt på konditionen.

Her er nogle gode råd til at være klar til Kongernes Hike.

UDHOLDENHED

Start med kortere ture og forlæng dem efterfølgende for at opbygge din udholdenhed. En rigtig god træning er at finde nogle bakker og gå op og ned af dem flere gange. Det er meget enkelt: Flere ture giver dig en bedre udholdenhed – og dermed en bedre vandretur. 

KNÆ

Længere ture belaster din knæ meget mere end korte ture. Derfor er det også en god ide at starte med kortere ture og så gå længere og længere efterfølgende. På den måde træner du langsomt styrken op i din knæ, så Kongernes Hike bliver en smal sag.

En rigtig gode måde at træne sine knæ er at tage en rygsæk på, når du går. Forøg gradvist vægten.

Tip:
Du kan med fordel også bruge vandrestave. De aflaster din knæ – og giver dig faktisk også lidt fart. 

LÆG- & LÅRMUSKLERNE

Det er vigtigt at optrappe dine træningsture, så du kommer op på 15-20 kilometer. Her får både dine lår- og lægmuskler den træning, der gør, at du sagtens kan gå Kongernes Hike. Hvis du har en rygsæk på, får du endnu mere ud af træningen.

Tip:
Hjemme kan du med fordel træne squats og lunges.

Hvis du træner i fitnesscenter – eller har et løbebånd derhjemme – kan du med gå på løbebåndet med stigning.

RYGGEN

Hvis du vælger at bære din rygsæk selv, SKAL du træne med en rygsæk, der svarer til den vægt, du går med på Kongernes Hike.

Hvis du ikke allerede har en rygsæk, skal du prøve nogle stykker først, for at sikre, at den passer til dig. De fleste rygsække kan tilpasses din højde.

Når du tilpasser rygsækken, skal du sørge for, at vægten primært ligger på hofterne – ikke på dine skuldre. 

Dette giver dig også en bedre balance.

Tip:
Man kan ændre belastning af rygsækken ca. hver 5 kilometer, f.eks. med at spænde skulderstroppene anderledes, så rygsækken kommer højere op eller længere ned, og spænde hoftebæltet løsere eller strammere.

PAUSER

Sidst, men ikke mindst skal man lære at lytte til sin egen krop. Man kan altid lidt mere, end man tror. Men man skal ikke glemme at holde de pauser, der skal til for at man kommer til kræfter igen.

Tip:
Aftal faste pauser, f.eks. hver time eller efter 5 kilometer. På den måde presser du ikke dig selv for meget uden at du selv opdager det.